V uplynulém týdnu se vypravilo 70 žáků sedmých tříd naší školy na lyžařský výcvikový kurz do Jizerských hor. Naším cílem byla chata Panorama v Rejdicích, kde jsme se ubytovali a odpoledne vyrazili na svah.
Lyžaři byli rozděleni do pěti družstev dle schopností a výkonnosti. Každý den trávili dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne tréninkem na sjezdových lyžích. Navzdory mrazu, kdy se po ránu pohybovala teplota kolem – 12stupňů, vyráželi každý den na svah. Odměnou jim totiž byla blankytně modrá obloha, sluncem zalitá krajina a jiskřivý sníh.
Jeden den jsme si dopřáli odpočinek a také si vyzkoušeli jízdu na běžkách – byla to pro mnohé premiéra. Večerní program byl nabitý různými přednáškami. Velmi se nám líbila přednáška zástupce Horské služby, se kterým jsme probrali nejenom zásady bezpečnosti na horách, ale dozvěděli se i řadu zajímavostí z jeho dlouholeté praxe.
Závěrem lyžařského kurzu nás čekaly dva závody – v běhu na lyžích i ve sjezdovém lyžování. Všichni se do závodů pustili s vervou a podávali úžasné výkony. Mezi lyžaři jsme objevili „Jungmannovskou Ester Ledeckou“, která zvítězila na běžkách i sjezdovkách. Všichni si zaslouží velkou pochvalu za skvěle zvládnutý kurz a nejvíce 15 členů pátého družstva, kteří stáli poprvé na lyžích v Rejdicích a po týdnu zvládali bravurně sjíždět celou sjezdovku!!!!