V minulých týdnech se vybraní žáci Jungmannovy základní školy společně s 5000 žáky základních a středních škol z celé republiky zúčastnili projektu „Česko vesluje“.                                                 Žákům Jungmannky, kteří jeli štafetu 4x1minuta, se povedlo ovládnout okresní kolo v Berouně, a tak získat titul nejlepší školy v jízdě na veslařském trenažéru. Úspěšné posádky postoupily do závěrečného kola, které se konalo 22. února v pražské hale O2 Universum při samotném Mistroství světa v jízdě na veslařských trenažérech.  Do tohoto závodu postupovalo 1400 nejúspěšnějších. Z Jungmannovy základní školy se do tohoto závodu nominovalo celkem 24 žáků 2. stupně.

Jako nejúspěšnější se v tomto závodě ukázali žáci v kategorii 6. tříd. Ti získali cenné kovy ve všech štafetách.  Děvčata skončila na 2. místě ve složení: Kubíčková, Kadeřábková, Dvořáková, Vašáková. Taktéž chlapci získali 2. místo: Hobza, Horvát, Růžička, Noha. Mix posádka skončila na výborném 3. místě: Hobza, Noha, Dvořáková, Vašáková.          V kategorii 7. tříd mix skončila naše posádka na 4. místě: Pachner, Ludrovský, Cedlová, Dřížďalová. Stejně tak dívky v kategorii 9. tříd braly 4. místo: Kroupová, Bělohlávková, Špičková, Kollmannová.

Závěrem mi dovolte poděkovat všem žákům za vynikající sportovní výkony a příkladnou reprezentaci Jungmannovy základní školy. Jsem na vás hrdý a moc mě těší, jak jste se s náročným závodním programem vyrovnali a přetavili ho v krásná umístění v tak silné konkurenci v rámci celé České republiky.