Jako každý rok jsme se s dětmi zúčastnily florbalového turnaje ve smíšené kategorii 4. – 5. tříd. Základní hrací skupina se odehrála již 1.listopadu v králodvorské sportovní hale. Tam jsme se postupně střetli s týmy Králova Dvora (1:2) , 2.ZŠ Beroun (6:1) s Vráží ( 16:0) a s Počaply (10:1). Tyto výsledky nám zajistily postup z 2.místa do finálového kola, které se odehrálo na stejném dějišti. 15.listopadu děti opět vyrazily tentokrát v doprovodu p.uč. Adama Holého, aby sehrály utkání s ,,Královákem“( 4:2), Loděnicemi (7:2) a Hudlicemi (6:2). Celkové vítězství základní skupiny nám zajistilo postup do krajského kola, které pořádalo město Mělník. Po čtyřech letech se bude opakovat historie.

V naší skupině jsme hráli se skvěle hrající Příbramí (4:7) a Březnem (3:3). Druhé místo v tabulce nás dostalo do čtvrtfinále, kde jsme ,,smázli“ silné Kladno (3:2). V semifinále jsme dostali možnost vrátit Příbrami krutou ranní porážku, nicméně druhý poločas jsme úplně nezvládli a tak zápas skončil ve prospěch soupeře ( 3:6). V utkání o bronz nás čekal Rakovník. Celý zápas jsme měli stále pod kontrolou ve vedení o jeden až dva góly v konečném skóre (7:6). Nakonec jsme si zaslouženě došli pro krásný bronzový pohár za 3.místo v krajském kole florbalu.
Tímto bych chtěla poděkovat hráčkám a hráčům, kteří prošli touto těžkou cestou až k poháru. Velký dík patří i mému kolegovi Adamovi Holému za zástup v mé nepřítomnosti a v neposlední řadě i rodičům, kteří vypravili své děti, aby mohly reprezentovat naši školu v tak nabitém turnaji. A v neposlední řadě i panu řediteli, který nám zajistil bezpečnou dopravu do Mělníka a držel nám pěsti.

Sestava : Vojta Klimeš (B), Týnka Potočňák, Emilka Tomisová, Tonda Pachner, Vašek Strachota, Tobís Janda, Ríša Šimek, Honzík Patloka, Matěj Dolejš, Kuba Jamriška, Martin Kasseckert (C), Ondra a Páťa Fodorovi, Péťa Zrovka.

Martina Mazancová
vedoucí týmu